Waarom ouders achteraf spijt hebben van hun keuze van babynaam

dossier Een van de grootste beslissingen die je tijdens je zwangerschap (of vlak erna) maakt is welke naam je je baby geeft. Plots ken je heel veel mensen die je niet leuk vindt en waar je dus ook je baby niet naar wil vernoemen. Hieronder lees je alvast de zes meest voorkomende redenen waarom ouders achteraf spijt hebben van hun keuze van babynaam. Uit een recent Brits onderzoek bleek dat bijna 30 procent van de deelnemende moeders het gevoel heeft dat ze de verkeerde naam voor haar kindje heeft gekozen. Dat is best veel, gezien de hoeveelheid tijd, energie en moeite die je steekt in de zoektocht naar de perfecte naam. Soms spelen nu eenmaal factoren mee die je niet kunt controleren. Volgens het onderzoek zijn dit de grootste redenen waarom ouders achteraf spijt hebben van hun keuze van babynaam.

1. Populariteit

Toen je deze babynaam hoorde wist je het zeker; dit is dé naam voor jouw ongeboren kindje. Uniek, mooi én bijzonder, dus perfect voor jouw wondertje. Tenminste, een jaar geleden. Op dit moment lijkt iedere pasgeboren baby de naam van jouw kindje te hebben.

2. Onder druk

Zodra je aankondigt dat je in verwachting bent heeft iedereen een mening over je geboorteplan, de babykamer en de babynaam. Als je bezwijkt onder de druk van familie en vrienden van wie de opvattingen bijzonder sterk zijn kun je spijt krijgen van je beslissing.

3. Perfect fit?

Of je nu een stoere of lieve naam kiest, je hoopt dat de naam bij de persoonlijkheid van je kindje zal passen. Dit is echter niet altijd het geval. Je leert de persoonlijkheid van je kindje natuurlijk ook pas kennen als je de keuze al hebt gemaakt.

4. "Gestolen"

Of je een babynaam echt kunt stelen blijft een onderwerp voor een verhit debat. Maar de meeste moeders vinden het niet fijn als hun zus, nicht, vriendin of collega dezelfde naam voor haar kindje kiest.

5. Lastig spellen

Hoewel de uitspraak én de spelling voor jou simpel zijn hebben andere mensen toch moeite met de naam van jouw kindje. Oepsie!

6. Beroemd

Sommige ouders vinden het allesbehalve een eer wanneer de baby van een celeb dezelfde naam krijgt als hun kindje. Of wanneer iemand beroemd wordt met dezelfde naam. Lees ook: De 13 leukste babynamen geïnspireerd door feministen


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram