Wat leert je baby bij door te spelen op een speeltapijt?

minimi_speeltapijt.jpg

dossier


Een speeltapijt is een kleurrijk tapijt met daarop vaak enkele leuke diertjes en andere kleurrijke voorwerpen gemonteerd. Bij veel gezinnen met kleine kinderen krijgt het een prominente plaats. Maar wat leert je kleintje nu eigenlijk bij van spelen op een speeltapijt? Wat leert je baby bij door te spelen op een speeltapijt?Grabbelen en grijpen


Speeltapijten waar een mobiel op gemonteerd is, zijn perfect om de grijpreflex van je kleintje te prikkelen. Heel goed voor de motoriek maar ook voor de oog-handcoördinatie. Let wel dat al die losse deeltjes goed vasthangen en blijf in de buurt. Want baby's stoppen nu eenmaal alles in hun mond.

Contrast

Als je kleintje ouder wordt, wordt zijn of haar zicht steeds beter. Zo zal ie stilaan ook allerlei verschillende kleuren kunnen onderscheiden. En dan is niets beter dan een kleurrijk speeltapijt om die ontwikkeling te stimuleren.

Een hele nieuwe mini-wereld

Door de verschillende kleuren, texturen en vormen op een speeltapijt waant je baby zich een heuse ontdekkingsreiziger. Spelenderwijs ontdekt ie verschillende geluiden en gevoelen en hij of zij zal ook verbanden leren leggen. "Als ik grijp naar dat bolletje, dan hoor ik een rammelend geluid."

Een feest voor de zintuigen

Een speeltapijt is een feest voor de zintuigen. Met al die kleurtjes, geluidjes en bewegingen, is je baby dagen zoet. De zintuigen worden geprikkeld en je kleintje leert constant nieuwe dingen bij.


In samenwerking met Lidl


Laatst bijgewerkt: oktober 2022
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram