9 leuke alternatieven voor het klassieke geboortekaartje

dossier De geboorte van je baby is heel bijzonder, en de komst van een kind je wil je natuurlijk ook op een bijzondere manier bekendmaken. Een geboortekaartje is natuurlijk leuk, maar wat vind je van deze alternatieven?

1. Steen

Je kunt de geboortedatum en naam van je kindje ook laten graveren in steen. Of misschien iets doen met de geboortesteen

2. Blijf je hangen?

Een kaartje verdwijnt misschien binnen no time in de prullenbak. Maar wat als je geboortekaartje bestond uit een heleboel verschillende kaartjes die samen een prachtige slinger vormden? Die mag zeker gezien worden in de woonkamer.

3. Ik hout van jou

Ook leuk om zelf te bewaren in de babykamer: een blokkenpiramide. Vermeld de belangrijkste gegevens op blokken en laat iedereen die je een 'kaartje' stuurt zelf zijn of haar piramide bouwen.

4. Toch een kaartje

Als een kaartje voor jou toch de meest ideale manier is - lees: een familie van 200 man - om de geboorte van de kleine te vieren, speel dan eens met verschillende ontwerpen. Vraag bijvoorbeeld een creatieve vriendin met camera of ze jouw baby op een originele manier vastlegt en verstuur deze foto als kaartje.

5. Po-lang zal ze leven-roid

Je koopt een setje polaroidfoto's online en fotografeert de boodschap (of plakt deze er later op) die je wil rondsturen. Perfect voor de moeders onder ons die het graag simpel willen houden.

6. Oh boy, a party

De geboorte is een feestje. En dat moet natuurlijk gevierd worden. En zeg nu zelf: wat is er feestelijker dan een zakje confetti? 

7. Wij(n) hebben een kindje

Lusten jullie familie en vrienden wel een borrel? Stuur dan flessen champagne of rosé (als het een meisje is) rond en vervang het etiket door je eigen tekst. Dat kan als uitnodiging voor een babyshower, maar waarom niet ook om de geboorte te vieren?

8. Geen domper, wel een romper

Normaal gesproken krijg je van het kraambezoek wel honderden rompertjes, maar draai de rollen eens om! Denk maar zo: dan heeft de baby gelijk wat om aan te trekken, als je bij vrienden en familie op bezoek bent en de baby z'n nieuwe outfitje besmeurt. https://www.instagram.com/p/BW65SyChTT5/

9. Voor de handige hipsters

Ben je creatief of heb je een paar oma's en tantes die goed zijn met naald en draad? Maak - voor de inner circle vrienden en familie - leuke borduurschilderijtjes. Tegenwoordig heb je ook eenmansbedrijfjes die dit doen. Even googelen dus. Bijzonder en heel erg hip! Lees ook: 5 leuke alternatieven voor de Amerikaanse babyshower


Laatst bijgewerkt: mei 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram