3 natuurlijke middeltjes tegen de droge hoofdhuid van je baby

minimi_droge-hoofdhuid-baby.jpg

dossier

Veel baby's hebben last van melkkorstjes of een droge, schilferige hoofdhuid, ook wel 'berg' genoemd. De melkkorstjes of schilfertjes worden veroorzaakt door transpiratie en een verhoogde afscheiding van huidsmeer of talg. De huidaandoening is onschuldig en de korstjes verdwijnen automatisch als je kindje 6 à 12 maanden oud is. Wil je er graag iets aan doen? Deze middeltjes helpen tegen die droge hoofdhuid van je baby.

Lees ook: 8 manieren om constipatie bij je baby te verlichten

1. Olijfolie

Olijfolie (of amandelolie) verzacht de hoofdhuid van je kleintje. Ook maakt het de schilfertjes zo zacht dat je ze gemakkelijk uit de haartjes van je baby kunt kammen. Neem een paar druppeltjes om de hoofdhuid van je baby te masseren. Laat de olie een half uurtje intrekken, kam de schilfers uit het haar en was het haar vervolgens met een milde babyshampoo.

2. Kokosolie

Kokosolie heeft dezelfde verzachtende werking als olijfolie of amandelolie. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Kokosolie is zachter van geur en ruikt erg lekker. Je kunt kokosolie op dezelfde manier gebruiken als olijfolie.

3. Kammen

Kam de schilfertjes heel voorzichtig uit de haren. Je kunt hier een speciale babykam voor gebruiken, maar een nieuwe tandenborstel met zachte haartjes werkt ook heel goed. 

Lees ook: Veel gestelde vragen over je pasgeboren baby

auteur: Amélie Micoud, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: oktober 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram