UZ Brussel zoekt vrouwen voor studie naar HPV-vaccin

Laatst bijgewerkt: februari 2021
123-HPV-vacc-02-19.jpg

nieuws De dienst Gynaecologie van het UZ Brussel is momenteel op zoek naar vrouwelijke kandidaten om een experimenteel vaccin te testen voor de behandeling van een HPV-infectie met hoog risico, die niet spontaan is verdwenen.


Door deel te nemen, kan je een vaccin helpen ontwikkelen tegen een bestaande HPV-infectie en mensen zoals jezelf over de hele wereld helpen.
Wie kan zich kandidaat stellen? 
Vrouwen die tussen 25 en 55 jaar oud zijn, een bevestigde HPV-infectie hebben, laaggradige laesies op de baarmoederhals hebben (abnormaal uitstrijkje), maar daarnaast in goede gezondheid verkeren.

Het studieteam zal je de beste zorgen bieden die beschikbaar zijn en je huisarts wordt op de hoogte gehouden van je deelname. Er is een vergoeding voorzien voor de onkosten. 
Hoe kan je deelnemen?
Als je geïnteresseerd bent of meer informatie wil, neem dan contact op met prof. dr. Philippe De Sutter of op hpvstudy@uzbrussel.be.

Dit onderzoek is goedgekeurd door het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) en een ethische commissie.  

Meer info:
https://www.uzbrussel.be

Lees ook: Baarmoederhalskanker voorkomen: HPV-vaccinatie
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram