Airco in de wagen: lucht van buiten of van binnen?

123-auto-airco-lucht-warm06-15.jpg

nieuws Als u in een auto zit, laat u dan het best lucht van buiten in de auto komen voor ventilatie, of laat u de lucht beter intern circuleren?

Dit hangt af van de omstandigheden: in een tunnel in de file zet u het best uw ventilatie op interne circulatie. In de Brusselse tunnels zijn de NO2 concentraties bijvoorbeeld 10 keer (en meer) hoger dan in de Brusselse buitenlucht.

Zet de ventilatie wel terug op wanneer u uit de tunnel of file bent. Door lange tijd de interne ventilatie op te laten staan zal de kwaliteit van de lucht in de wagen ook verslechteren.

In de auto is de luchtverontreiniging hoe dan ook vaak groter dan buiten. Onderzoeken laten zien dat in de auto ongeveer viermaal zoveel schadelijke stoffen aanwezig zijn dan gemiddeld in de stad. Vooral bij verkeersopstoppingen is de lucht in de auto slecht. Ventilatie in de auto helpt daarbij nauwelijks.

Laatst bijgewerkt: juni 2015
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram