Onderzoek: VUB zoekt vrijwilligers (50+) met knieartrose

123-artrose-knie-pijn-5-30.jpg

nieuws Bijna 80 procent van de 55-plussers heeft last van artrose. In geval van knieartrose raden internationale richtlijnen bewegingstherapie aan als niet-farmacologische behandeling. Met succes, maar door gebrek aan kennis over de bewegingsmechanismen bestaan er weinig of geen richtlijnen over hoe die therapie best wordt ingevuld. Om daarvan een beter beeld te krijgen en zo de therapieën te optimaliseren, zijn de VUB-vakgroepen Gerontologie, Pain In Motion en Research momenteel op zoek naar 50-plussers met knieartrose die willen deelnemen aan een oefenprogramma op maat. De studie en therapiesessies zijn volledig gratis voor de deelnemers.

Het gaat om een 12-weken durend wetenschappelijk onderzoek met gedragsmatige bewegingstherapie, krachttraining en niet-invasieve testen. Het onderzoek vindt plaats in het UZ Brussel. Inschrijven kan via knieartrosepijn@vub.be of 0456/210930. Ook zelfstandige kinesitherapeuten die de deelnemers willen begeleiden, mogen zich melden.


Lees ook: Knie-artrose: maximaal vier injecties in knie per jaar

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: juli 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram