Appendicitis behandelen met antibiotica in plaats van operatie

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Een nieuwe studie aan de universiteit van Gothenburg in Zweden bevestigt dat een ongecompliceerde (niet-geperforeerde) acute appendicitis of blindedarmontsteking even goed met antibiotica kan worden behandeld als met een operatie. Recent verschenen er meerdere studies in die zin.

Meestal wordt een blindedarmontsteking eerst behandeld met antibiotica. Na enkele weken wordt de blindedarm dan weggehaald om te vermijden dat hij opnieuw zou ontsteken of barsten. Dat laatste is een zeer ernstige complicatie.

De nieuwe studie vergeleek patiënten die de klassieke behandeling (antibiotica + wegname) kregen met patiënten die alleen antibiotica kregen. Hieruit bleek dat de resultaten in beide gevallen vergelijkbaar waren. Bovendien kregen patiënten die alleen met antibioica waren behandeld, minder verwikkelingen. Het risico dat de blindedarm opnieuw ontsteekt is uiteindelijk beperkt: zo’n 10 à 15% van de gevallen.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram