Een op de vijf vrouwen niet tevreden over voorbehoedsmiddel

nieuws Een op de vijf vrouwen is niet tevreden over haar huidige voorbehoedsmiddel. Dat blijkt uit een online onderzoek bij een duizendtal vrouwen tussen 18 en 35 op vraag van het farmaceutische bedrijf MSD. De belangrijkste redenen om te veranderen: ze willen er minder vaak aan moeten denken en ze verkiezen een meer betrouwbare methode.

Uit het onderzoek komt naar voor dat 71 pct van de jonge vrouwen blijft kiezen voor traditionele voorbehoedsmiddelen, zoals de pil, omdat ze de alternatieven niet kennen.
Die onwetendheid is te wijten aan het gebrek aan counseling, luidt het. "Slechts 50 pct van de gynaecologen en 25 pct van de huisartsen bespreken meer dan één anticonceptiemethode."

Volgens de onderzoekers weten veel vrouwen niet dat er andere betrouwbare methodes bestaan die misschien wel beter bij hun levensstijl zouden passen, zoals de niet-dagelijkse methodes.

Dr. Johan Van Wiemeersch, gynaecoloog: "Artsen spelen een belangrijke rol in de keuze van de contraceptieve methode die het best bij de vrouwen past. De keuze voor een bepaalde methode is erg persoonlijk en kan variëren naargelang van de levensfase waarin de vrouw zich bevindt. Veel vrouwen weten niet dat er andere betrouwbare methodes bestaan die misschien wel beter bij hun levensstijl zouden passen, zoals de niet-dagelijkse methodes. Ook de huidige kennis rond soa's en eigen lichaam is duidelijk onvoldoende en voor verbetering vatbaar."


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram