Vele diëten helpen niet

nieuws

Volgens een Brits onderzoek zou slechts één persoon op honderd die een dieet volgen ook blijvend gewicht verliezen. Volgens de Britse onderzoekers heeft het lage slaagpercentage in hoge mate te maken met overdreven verwachtingen die door de dieetindustrie worden voorgespiegeld.

Het onderzoek naar dieetproducten werd in zeven Europese landen uitgevoerd. Van de 600 ondervraagde personen had drie kwart het voorbije jaar een dieet gevolgd of volgde er nog steeds een. Volgens het onderzoek zouden in 2002 ruim 231 miljoen Europeanen een dieet hebben gevolgd. Slechts 4 miljoen zou het lagere gewicht langer dan één jaar hebben kunnen behouden.

De markt van dieetproducten is het grootst in Duitsland met bijna 20 miljard Euro per jaar, op de voet gevolgd door Engeland met 15,6 miljard Euro. Volgens de onderzoekers zouden de producenten van dieetproducten de consument beter moeten voorlichten over de effecten van hun producten en over de noodzaak om naast hun producten ook de dagelijkse voedingsgewoonten aan te passen en meer te bewegen.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram