Allergie voor ontstekingsremmende gels

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Contactallergie voor bepaalde ontstekingsremmende gels die gebruikt worden bij spier-, pees- of gewrichtspijn, komt de laatste jaren steeds meer voor. Het gaat om een zogenaamde foto-allergische contactdermatitis, wat betekent dat de overgevoeligheid pas optreedt na blootstelling aan de zon. Het is dan ook beter om deze gels en zalven niet in de zomer te gebruiken, en de behandelde lichaamsdelen tijdens de eerste dagen alleszins niet bloot te stellen aan de zon. Mensen die eerder al last hebben gehad van een contactallergie of een fotoallergie, vermijden beter dergelijke producten. Indien een huidreactie optreedt, moet u onmiddellijk het gebruik ervan staken. Was na elke behandeling ook grondig de handen.

Een contactallergie manifesteert zich meestal als eczeem. Vanuit de plaats van contact kan de reactie zich verspreiden naar het hele lichaam. Contactallergieën zijn doorgaans voor het hele leven. De stof in kwestie vermijden is de enige preventieve behandeling.
Gelukkig zijn de symptomen van de meeste contactallergieën eerder storend dan bedreigend.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram