Allergie voor ontstekingsremmende gels

nieuws Contactallergie voor bepaalde ontstekingsremmende gels die gebruikt worden bij spier-, pees- of gewrichtspijn, komt de laatste jaren steeds meer voor. Het gaat om een zogenaamde fotoallergische contactdermatitis, wat betekent dat de overgevoeligheid pas optreedt na blootstelling aan de zon. Het is dan ook beter om deze gels en zalven niet in de zomer te gebruiken, en de behandelde lichaamsdelen tijdens de eerste dagen alleszins niet bloot te stellen aan de zon. Mensen die eerder al last hebben gehad van een contactallergie of een fotoallergie, vermijden beter dergelijke producten. Indien een huidreactie optreedt, moet u onmiddellijk het gebruik ervan staken. Was na elke behandeling ook grondig de handen.

Een contactallergie manifesteert zich meestal als eczeem. Vanuit de plaats van contact kan de reactie zich verspreiden naar het hele lichaam. Contactallergieën zijn doorgaans voor het hele leven. De stof in kwestie vermijden is de enige preventieve behandeling.
Gelukkig zijn de symptomen van de meeste contactallergieën eerder storend dan bedreigend.

Lees ook: Eczeem door contactallergie: welke stoffen kunnen huiduitslag geven?

Lees ook: Wat is het verschil tussen een ontsteking en een infectie?

Lees ook: Is chronische ontsteking gevaarlijk en hoe bestrijd je het?


Laatst bijgewerkt: december 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram