Binge drinking verhoogt borstkankerrisico

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Vrouwen die ongeveer twee flessen wijn (of een vergelijkbare hoeveelheid andere alcoholische drank) per weekend drinken, verdubbelen hun kans op borstkanker in vergelijking met vrouwen die één tot drie consumpties gebruikten, zeggen Deense onderzoekers in het European Journal of Public Health. Het risico was het grootst wanneer de drankjes in een korte periode werden geconsumeerd.
Het onderzoek analyseerde gegevens van ruim 17.000 Deense verpleegsters ouder dan 44 jaar die meestal matig dronken. Eén op tien was een zogenaamde binge drinker die in de week nauwelijks dronken, maar in het weekend meer dan 10 glazen dronken. Vrouwen die 22 tot 27 glazen per week dronken, hadden 130% meer kans op borstkanker. Vrouwen die slechts één keer per week te veel drinken, verhoogden hun kans met 55%.
De onderzoekers besluiten dat niet alleen de totale hoeveelheid alcohol een invloed heeft, maar ook het drinkgedrag, met name overmatig drinken in een beperkte periode.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram