'Friends' stimuleert condoomgebruik

koppel-kussen.jpg

nieuws De Amerikaanse soapserie 'Friends' stimuleert condoomgebruik en veilig vrijen bij jongeren, zo blijkt uit een studie naar aanleiding van een aflevering van Friends waarin het condoomgebruik aan bod kwam.
In totaal werden 506 jongeren tussen 12 en 17 jaar ondervraagd die regelmatig naar Friends kijken. 27% van de ondervraagden zag de bewuste aflevering en 65% daarvan herinnerde zich de passage over condoomgebruik.
De 10% van de jongeren die naar aanleiding van het programma met een volwassene over het condoomgebruik hebben gepraat, bleken veel beter bewust te zijn van het belang van een condoom om zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen dan hun leeftijdsgenoten die het programma niet hadden gezien, of er niet over hadden gepraat.
De onderzoekers besluiten dat TV-programmas niet alleen een negatieve invloed hebben op jongeren, maar ook belangrijk kan zijn om bepaalde positieve boodschappen te laten passeren.

bron: Pediatrics, 6 december 2003

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram