wintersport

Langlaufen: makkelijk en gezond

Langlaufen: makkelijk en gezond
nieuws 17/01/2011

Langlaufen is de ideale wintersport voor mensen die rustig willen genieten van de sneeuw. Het is een sport die door jong en oud die enige wandelconditie heeft, kan worden beoefend, en het kan bovendien dicht bij huis gebeuren.

lees meer »

Veilig schaatsen op natuurijs

nieuws 15/01/2011

Bij het schaatsen is het van belang dat je hoofdbescherming draagt. Omdat er nog geen helm voor schaatsen is ontwikkeld, volstaat het om een shorttrackhelm, snowboardhelm of fietshelm te dragen.

lees meer »

Veilig schaatsen op natuurijs 1

nieuws 14/01/2011

Hou de plaatselijke (weer)berichten in de krant of de lokale tv in de gaten. Ga nooit schaatsen op plaatsen waar dit uitdrukkelijk verboden is. Onbetrouwbaar ijs herken je aan:

lees meer »

10 tips voor aankoop van een skihelm

nieuws 13/01/2011

De vraag of skihelmen zinvol zijn, wordt al lang niet meer gesteld: 85% van alle ernstige hoofdverwondingen zouden ermee voorkomen kunnen worden. Hoewel hoofdletsel niet het meest voorkomende letsel is bij wintersporters, zijn de gevolgen vaak ernstig.

lees meer »

Kleed u tegen de koude

nieuws 9/01/2011

Als u bij koud weer buiten moet werken of wilt sporten, is aangepaste kleding heel belangrijk. Belangrijk om weten is dat wind het warmteverlies vergroot. Tijdens sporten zoals fietsen, schaatsen, skiën, enz. is extra windbescherming aangewezen.

lees meer »

Veilig schaatsen op de kunstijsbaan

nieuws 6/01/2011

Omdat schaatsers van verschillende niveaus met elkaar een baan delen, is het op een schaatsbaan belangrijk dat iedereen rekening met elkaar houdt. Om blessures zo goed mogelijk te voorkomen zijn de volgende 10 veiligheidsregels opgesteld.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Skiletsels : andere letsels dan vroeger

dossier 20/02/2003

Met de verbetering van het skimateriaal en de toenemende populariteit van nieuwe skivormen zoals skisurfen en snowboarding, stelt men ook een verschuiving in aantal en soort skiletsels vast.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram