Vijf gezonde zomertips met ingrediënten van bij ons.

Laatst bijgewerkt: mei 2021
salade-dressing-150.jpg

dossier Vijf gezonde zomertips met ingrediënten van bij ons.

1. een lijnvriendelijke milkshake met rode vruchten
Mix een glas magere of halfvolle ijskoude melk met een handvol aardbeien, frambozen en bessen tot een heerlijke milkshake. Door een schep ijs achterwege te laten, bespaar je ongeveer 100 kcal.

2. een botvriendelijke yoghurtdressing
Een saladedressing op basis van magere yoghurt is minder vet en de toegevoegde yoghurt zorgt voor extra calcium. Extra lekker met verse tuinkruiden, een mespuntje mosterd en een teentje knoflook.

3. een darmvriendelijke aardappelsalade
Verstopping of constipatie is heel vervelend, ook op vakantie. Voldoende (water) drinken en kiezen voor vezelrijke voedingsmiddelen zoals volkorenbrood, peulvruchten, groenten en fruit voorkomen dit. Een koude aardappelsalade met lekkere, verse en knapperige groenten kan ook helpen.

4. een oogstrelende wortelsnack
Eén middelgrote wortel per dag levert ons genoeg vitamine A (in de vorm van beta-caroteen) voor een koppel stralende ogen. Vitamine A is onder meer nodig voor het goed functioneren van de ogen, met name voor het aanpassen van de ogen aan de duisternis.
Een schaaltje geraspte wortelen gemengd met een handvol rozijntjes hapt lekker weg.

5. een hartvriendelijke visschotel
Vis en vooral vette vis heeft een gunstig effect op hart- en bloedvaten. Een koude schotel met bijvoorbeeld zalm, forel, sardienen, haring, makreel en sprot is niet te versmaden. Ook lekker op de barbecue.

Lees ook: Vijf gezonde vakantietips
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram