ad

Tips tegen haarroos

Laatst bijgewerkt: november 2019
haarroos-160.jpg

nieuws Roos is een aandoening waarbij veel huidschilfers op de behaarde hoofdhuid verschijnen. De kleine witte schilfers zitten vaak los in het haar. Soms gaat roos gepaard met een te droge hoofdhuid, maar meestal gaat roos gepaard met een overmatige talgproductie van de hoofdhuid, waardoor haar en huid vet kunnen aanvoelen.
Roos kan geen kwaad en is niet besmettelijk. Het kan ook geen kaalheid veroorzaken. Meestal verdwijnt roos na enige tijd vanzelf, maar het kan altijd weer terugkomen.
Met een anti-roosshampoo kunt u het probleem vaak verhelpen. Hij bevat seleniumsulfide of zinkpyrithion die de snelle aanmaak van huidcellen afremmen. Laat de shampoo vijf tot tien minuten inwerken en was uw haren er om de paar dagen mee.
Indien de hoofdroos niet vermindert of verdwijnt na gebruik van dergelijke shampoo, of als de schilfers ook op andere plaatsen op het lichaam voorkomen, adviseren we u om contact op te nemen met uw huisarts omdat er sprake kan zijn van een schimmelinfectie door Pityrosporon ovale of van psoriasis. Ketoconazolshampoo is een product om de pityrosporonschimmel uit te schakelen. Bij aanhoudende jeuk kan soms tijdelijk een corticosteroïd-houdende lotion worden voorgeschreven.

zie ook artikel : Psoriasis
ad


pub