Overdreven lichaamsbeharing bij de vrouw

Laatst bijgewerkt: juni 2001

nieuws Sommige vrouwen vertonen een overdreven lichaamsbeharing , dit kan raciaal (erfelijk) bepaald zijn of het gevolg van hormonale stoornissen waarbij teveel mannelijk hormoon wordt aangemaakt. Het mannelijk hormoon wordt aangemaakt in de ovaria (eierstokken) en de bijnieren, maar de grootste bron bij de vrouw is de omzetting van vrouwelijk in mannelijk hormoon in het onderhuids vet. Vandaar dat zwaarlijvige vrouwen ook meer last hebben van "mannelijk" type lichaamsbeharing. Naast een eventuele behandeling van de oorzaak van de beharing (hormonaal) bestaan er de verschillende middeltjes om te ontharen.
Bij het therapeutisch arsenaal van de hormonale stoornissen voegt zich nu Finasteride, reeds bekend voor de behandeling van mannelijke kaalhoofdigheid. Voor het ontharen bestaan scheren of ontharingscremes, epileersystemen met was, toestelletjes die de haartjes uittrekken, electrolyse en de ontharingslasers.
Het nieuwste is een creme met 15% eflornithine HCL. Die creme vermindert na 1 à 2 maanden de excessieve gelaatsbeharing bij vrouwen pijnloos. Het werkt door het afremmen van de germinatieve haarcellen. De creme zal binnenkort ook bij ons op de markt komen.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
In samenwerking met Phonak

De impact van gehoorverlies op de levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de online gratis hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram