Focaccia

Laatst bijgewerkt: november 2021
123-h-wereldbrood-foccacia-11-21.jpg

recepten Brood kent eindeloos veel variaties, van eenvoudig tot heel exotisch, en is gemakkelijk om te maken. Deze focaccia is een Italiaanse specialiteit die heerlijk op smaak gebracht wordt met tomaatjes, olijven en zuiderse kruiden.

(Voor)bereiden: 25 minuten
Rusten: 10 minuten
Rijzen: 2 uur
Baktijd: 20 - 25 minuten

Ingrediënten voor 1 brood
15 g verse gist
250 ml lauwwarm water
500 g tarwebloem (T45)
10 g zout
3 el gemengde kruidenblaadjes (tijm, rozemarijn, oregano)
6 el olijfolie
Voor de topping
naar keuze kerstomaten, zwarte olijven, oregano, tijm, rozemarijn
fleur de sel


Bereiding
  • Los de gist op in het water en laat 10 minuten rusten.
  • Meng de bloem, het zout en de kruiden in de mengkom  van een mixer met deeghaak. Voeg het gistmengsel toe en 3 eetlepels olie.
  • Kneed 5 minuten op lage snelheid en dan 10 minuten op gemiddelde snelheid. Laat het deeg 1 uur rijzen. 
  • Rol op een met bakpapier beklede bakplaat het deeg uit tot een dikte van 1 cm dikte. 
  • Verdeel naar keuze tomaatjes, kruiden en/of olijven over het deeg, druk ze er iets in en laat nog 1 uur rijzen. 
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de focaccia met de resterende olie en bak hem in 20 à 25 minuten gaar.

123-h-wereldbroden-cover-11-21.jpg
Een recept uit het boek 'Wereldbroden' - 'Brood bakken met 100 recepten vanuit de hele wereld'
van Sophie Dupuis-Gaulier
een uitgave van Lannoo


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram