ad

Wok van kalkoen, paksoi en kastanjechampignons

Laatst bijgewerkt: december 2020
123-h-wok-kalkoen-paksoi-KMM-12-20.jpg

recepten

Ben je op zoek naar een gezond en lijnvriendelijk gerecht met niet al te veel werk?
Dan is dit wokgerecht geknipt voor jou!
Mager kalkoenvlees en veel knapperige groente met een paar smaakmakers die je even doen dromen van het verre oosten ... En er is slechts één pan om af te wassen!
Gebruik bij voorkeur een wok met een antikleeflaag, dan heb je weinig vetstof nodig.

In bepaalde supermarkten kan je voorgesneden (kastanje)champignons kopen, daarmee spaar je alweer wat tijd uit.
Heb je geen ketjap in huis? Vervang het dan door dezelfde hoeveelheid sojasaus waaraan je een koffielepel esdoornsiroop of honing toevoegt.
De Thaise vissaus kan je weglaten, maar ze geeft een heerlijk smaakje. Als je ze in huis haalt, kun je ze verder gebruiken in alle wokgerechten met een oosters tintje. 

Ingrediënten voor 2 personen

15-tal peultjes, draden verwijderd
1 sjalot
1 knoflookteentje
300 g (voorgesneden) kastanjechampignons
1 paksoi
1 kleine el ketjap manis
1 el sojasaus
2 el limoensap en wat geraspte schil (zonder wit)
optioneel: 1 el Thaise vissaus
300 g kalkoenfilet
1 el kokos- of sesam- of arachideolie
fijngesneden koriander of peterselie

Bereiding
  • Snijd de peultjes in stukjes en de schoongemaakte champignons in schijfjes. Snipper de sjalot en de ui.
  • Maak de paksoi schoon, droog hem zeer goed af en en snijd hem in repen. Houd het groen en de stelen apart.
  • Meng de smaakmakers: sojasaus, ketjap, vissaus, limoensap en -zeste.
  • Snijd de kalkoenfilet in reepjes en kruid ze met (cayenne)peper. Kleur ze rondom aan in een halve eetlepel olie in de wok. Schuif het vlees aan de kant en voeg de sjalot, knoflook en peultjes toe. Laat ze ongeveer 2 minuten garen.
  • Doe dan de champignons erbij en verdeel ze mooi over de wok. Laat ze even uitdampen voor je gaat roeren, anders geven ze te veel vocht af. Zodra de groente beetgaar is, maak je de wok leeg en houd je de inhoud (kalkoen en groente) afgedekt warm.
  • Doe de rest van de olie in de wok en bak de paksoistelen beetgaar. Doe dan de groene bladeren erbij.
  • Voeg de smaakmakers toe en roer de kip met champignons en peultjes erdoor. Laat de saus nog even intrekken terwijl je alles goed doorroert. 
  • Garneer met gesnipperde peterselie, koriander of een ander fris kruid.

Ketjap, limoen en vissaus is een magische combi. Schrik vooral niet van de geur van de vissaus: die is onappetijtelijk maar ze geeft een verbluffend eindresultaat. Even doorbijten dus ... 


coverKMM.jpg
Een recept uit het boek 'Koken voor een maatje minder - min 6 kg in 6 weken'
van Hilde Deweer en Marie Bossuyt
uitgegeven door Van Halewyck (Pelckmans Uitgevers) en Forte Culinair


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub