ad

Snelle bouillabaisse

Laatst bijgewerkt: juni 2020
123-h-bouillabaisse-06-20.jpg

recepten

Deze soep wordt gemaakt op basis van een kant-en-klare soep van vis- en schaaldieren die een upgrade krijgt. Zo heb je in een mum van tijd een lekkere bouillabaisse klaar. De pantsers van de langoustines aanstoven vraagt een beetje werk, maar het loont: ze bevatten zoveel smaak!

Ingrediënten
8 langoustinestaartjes
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 venkelknol
olijfolie
1 el tomatenpuree
1/2 steranijs
125 ml droge witte wijn + 25 ml droge witte wijn
cognac
300 filets van platvis
20 mosselen
6 el room
500 g soep van vis- en schaaldieren (topmerk)
10 roze peperbolletjes
peper en zout

Bereiding
- Pel de langoustines en bewaar ze in een afgesloten potje in de koelkast.
- Pel en versnipper de sjalotten en de knoflook en snijd de venkel in reepjes. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking.
- Stoof de langoustinepantsers in een scheut olijfolie en plet ze goed met een vork zodat hun sappen vrijkomen.
- Voeg nog wat olijfolie toe en doe de sjalot, de knoflook en de venkel erbij. Roer de tomatenpuree eronder.
- Voeg dan de steranijs, 125 ml witte wijn en een scheutje cognac toe en laat ze even verdampen. Laat de jus wat afkoelen en verwijder de pantsers.
- Snijd de visfilets in brede repen en maak de mosselen schoon.
- Stoom de mosselen gaar in 25 ml witte wijn gemengd met de room.
- Doe de jus in een grote pot, verdeel de vis erover en schep de soep erbij. Plet de peperbolletjes en voeg ze toe. Laat de vis 5 minuten pocheren op een zacht vuur.
- Zeef de mosseljus en doe hem met de mosselen bij de bouillabaisse. Kruid naar smaak. 
- Doe op het bord de langoustinestaartjes erbij en werk af met het venkelgroen. Lekker met stokbrood en rouille.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub