ad

Snelle bouillabaisse

Laatst bijgewerkt: juni 2020
123-h-bouillabaisse-06-20.jpg

recepten

Deze soep wordt gemaakt op basis van een kant-en-klare soep van vis- en schaaldieren die een upgrade krijgt. Zo heb je in een mum van tijd een lekkere bouillabaisse klaar. De pantsers van de langoustines aanstoven vraagt een beetje werk, maar het loont: ze bevatten zoveel smaak!

Ingrediënten
8 langoustinestaartjes
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 venkelknol
olijfolie
1 el tomatenpuree
1/2 steranijs
125 ml droge witte wijn + 25 ml droge witte wijn
cognac
300 filets van platvis
20 mosselen
6 el room
500 g soep van vis- en schaaldieren (topmerk)
10 roze peperbolletjes
peper en zout

Bereiding
- Pel de langoustines en bewaar ze in een afgesloten potje in de koelkast.
- Pel en versnipper de sjalotten en de knoflook en snijd de venkel in reepjes. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking.
- Stoof de langoustinepantsers in een scheut olijfolie en plet ze goed met een vork zodat hun sappen vrijkomen.
- Voeg nog wat olijfolie toe en doe de sjalot, de knoflook en de venkel erbij. Roer de tomatenpuree eronder.
- Voeg dan de steranijs, 125 ml witte wijn en een scheutje cognac toe en laat ze even verdampen. Laat de jus wat afkoelen en verwijder de pantsers.
- Snijd de visfilets in brede repen en maak de mosselen schoon.
- Stoom de mosselen gaar in 25 ml witte wijn gemengd met de room.
- Doe de jus in een grote pot, verdeel de vis erover en schep de soep erbij. Plet de peperbolletjes en voeg ze toe. Laat de vis 5 minuten pocheren op een zacht vuur.
- Zeef de mosseljus en doe hem met de mosselen bij de bouillabaisse. Kruid naar smaak. 
- Doe op het bord de langoustinestaartjes erbij en werk af met het venkelgroen. Lekker met stokbrood en rouille.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad


pub