ad

Tips voor een perfecte ovenschotel

Laatst bijgewerkt: mei 2020
123-ovenschotel-05-20.jpg

nieuws

Deze vijf tips helpen om van je ovenschotel een geslaagd gerecht te maken. 



  1. Zorg ervoor dat je ovenschotel voldoende vocht of vet bevat want door de warmte kunnen bepaalde onderdelen zoals sauzen, gehakt en groente- of aardappelpuree uitdampen en uitdrogen.
  2. Bestaat je schotel uit verschillende lagen, hou die dan lekker smeuïg door ze af te dekken met een beschermend kaas- of pureedakje, of met een korst op basis van nootjes en/of paneermeel of panko. 
  3. Zet de oventemperatuur op 180 tot 200 °C, bij voorkeur op heteluchtfunctie, en schuif je schotel in het midden van de oven. Na zo'n 30 tot 40 minuten zijn de meeste ovenschotels klaar of gaar. 
  4. Dek de schotel 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd af met folie of zet hem een richel lager als de bovenlaag riskeert te verbranden.
  5. Wil je diepgevroren vis gebruiken, laat hem dan eerst ontdooien in de koelkast en dep hem heel goed droog voor je hem in de ovenschaal legt.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub