Gevlochten Parmezaanbrioche

Laatst bijgewerkt: november 2019
bakeoffbrioche.jpg

recepten


Voor 1 brood

25 minuten bereidingstijd
anderhalf uur rijstijd
25 minuten baktijd

Ingrediënten

500 g witte bloem
2 tl zout
3 el geraspte Parmezaan
1 ei
30 g zachte boter
350 ml lauwe melk
1,5 zakje gedroogd gist
1 losgeklopt ei

Bereiding
  • Doe de bloem in de mengkom van de keukenmachine en meng met het zout, de parmezaan en het ei. Voeg de boter, melk en gist toe en meng met de kneedhaak tot een homogeen deeg. Voeg wat extra bloem toe indien het deeg nog te nat aanvoelt. Kneed goed door gedurende 20 minuten.
  • Vorm een bol van het deeg en leg in een kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
  • Kneed het deeg nog eens door en verdeel het in vieren. Rol elk deel uit tot een lang rond lint. Vlecht de linten tot een mooi gevlochten brood. Leg op een bakplaat en dek af met een vochtige theedoek. Laat nog een halfuur rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak het gedurende 20 à 25 minuten of tot het brood mooi goudbruin is. 


Een recept uit het boek 'Bake off Vlaanderen - Altijd Feest!'
Uitgegeven door Uitgeverij Angèle
VKP: 24,99 euro


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice



pub