Pampers komt met slimme luiers

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
123-baby-luier-pamper-08-19.jpg

nieuws

Pampers heeft een nieuwe lijn luiers gelanceerd die urine en slaap van kinderen kunnen monitoren. Dat gebeurt via sensoren. De slimme luier is een idee van Verily (een zusteronderneming van Google) en Pampers. Pampers wil de Lumi-serie deze herfst op de markt te brengen. Of dat ook in België zal gebeuren, is nog niet bekend.

Het systeem van Lumi is volgens Pampers zo ontworpen dat de data afkomstig uit zijn slimme luiers het leven van ouders gemakkelijker moet maken. De luiers zendt niet alleen een melding wanneer de luier nat is, maar ook wordt de slaap van kinderen gemonitord via sensoren. De slimme luier zegt echter niet wanneer een luier vol is. 

De luiers wordt geleverd met een camera van Logitech, die dienst doet als babymonitor. Tevens kan de camera de temperatuur en de luchtvochtigheid van de kamer meten. De bijgeleverde app belooft ouders op de hoogte te houden van de ontwikkeling van hun pasgeborene. Zo kan informatie worden ontvangen over bijvoorbeeld groeistadia en gezondheid. 

Concurrent Huggies lanceerde enkele maanden geleden zijn slimme luier in Zuid-Korea. Deze luier gaf melding wanneer hij vol was.


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram