Kabeljauw met asperges, eryngii en noilly-prat-saus

Laatst bijgewerkt: maart 2019
123-h-kabeljauw-asperge-eryngii-04-19.jpg

recepten

Voor 1 april serveren we graag een visgerecht en dat is geen grap!

Ingrediënten voor 4 personen
800 g kabeljauwfilet (of schelvis of dorade) 
1 bundel groene of witte asperges
4 eryngii
3 klontjes boter
peper en zout
optioneel: vers gepelde garnalen
voor de saus
2 dl witte wijn
1 dl noilly prat *
1 dl visfumet
2 dl room
cayennepeper

Bereiding
- Schil de asperges (dunne groene asperges hoef je niet te schillen) en stoof ze in een klontje boter in een antikleefpan tot ze beetgaar zijn. Zet het vuur niet te hoog zodat ze niet aanbranden en langzaam garen. 
- Maak de eryngii schoon, snijd ze verticaal in dunne plakken en stoof ze eveneens in een klontje boter.
- Maak onder tussen de saus: laat de witte wijn, de noilly prat en de visfumet tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus licht ingedikt is. Kruid met cayennepeper en zout.
- Verdeel de vis in vier porties en kruid met peper en zout. Bak de vis langs beide zijden in een antikleefpan in een klontje boter. 
- Leg de vis op de borden en dresseer de asperges en eryngii erbij. Garneer eventueel met vers gepelde garnalen. Serveer de saus afzonderlijk.

* noilly prat is een soort vermout.


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram