Hoe voorkom je dat je zelfgebakken cake of broodje inzakt?

123h-cake-gebak-01-19.jpg

nieuws

Niets zo lekker als een zelfgebakken broodje. Ook een self made cake voor bij de koffie is altijd een goed idee. Maar vaak valt de vorm wat tegen. Je ‘baksel’ rijst perfect en gelijkmatig terwijl het in de oven zit, maar daarna zakt het als een pudding in elkaar en begint het stilaan te lijken op een ‘misbaksel’.
Er bestaat een heel eenvoudige oplossing voor dat probleem. Behoed je broodje of cake van een temperatuur shock en laat het na het bakken afkoelen in de uitgeschakelde oven. 

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: december 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram