Voor jou gelezen op Culy.be

Pimp je olijfolie: 4 zalige smaken

Laatst bijgewerkt: januari 2019
123-olijfolie-vitE-08-15.jpg

recepten

In de supermarkt kan je olijfolie met een smaakje kopen. Zo bestaan er olijfolie’s met citroen of met Italiaanse kruiden. Maar zelf je olijfolie pimpen is veel lekkerder en bovendien goedkoper.

Akis Petretzikis legt in onderstaand filmpje in 1 minuut uit hoe je 4 zalige smaken aan je olijfolie kan toevoegen.

PIMP JE OLIJFOLIE
Alles wat je nodig hebt zijn 4 gesteriliseerde glazen flessen, olijfolie, kruiden en citrusschillen.

Je vult de flessen als volgt:

1e fles: takjes tijm
2e fles: schil van een citroen
3e fles: schil van een appelsien
4e fles: 10 blaadjes salie

Vul de flessen aan met elk 250 ml goede olijfolie. Sluit de flessen af en zet ze 2 weken op een koele en donkere plaats voor je de olie gaat gebruiken. Je gepimpte olijfolie blijft daarna nog 2 maanden goed.

De olijfolie met de citroen en appelsien gebruik je voor een dressing voor een salade of over vis. De gekruide olijfolie voor het marineren van vlees. Beiden zijn lekker door de pasta.

Je kan je olijfolie met nog veel meer kruiden en smaakmakers pimpen. Denk aan basilicum, knoflook, rode peperkorrels, chilipeper …

Auteur: Lai-Wah 



pub