Hoe bereid je kikkererwten?

Laatst bijgewerkt: december 2018
123h-kikkererwt-droog-peulvrucht-12-18.jpg

nieuws

Kikkererwten kennen de meeste mensen vooral als basisproduct voor hummus en falafel. Maar je kunt er veel meer kanten mee uit.
Hoe bereid je die gezonde peulvrucht? 




Het eenvoudigste antwoord is uiteraard: trek een blik open en spoel de kikkererwten. Maar gedroogde kikkererwten die je zelf kookt, zijn zoveel lekkerder! En het is heel eenvoudig om ze te bereiden. 

  1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water. Zorg dat er voldoende water in de kom staat, want ze slorpen heel wat vocht op.
  2. Giet het welwater weg en zet de kikkererwten onder water, waaraan je een snufje zout toevoegt, in een kookpot.
  3. Laat de kikkererwten gaar koken. Prik erin om de gaarheid te checken of druk er eentje tussen je vingers.
  4. Giet de kikkererwten af door een zeef en laat ze goed uitlekken.
    Ze zijn lekker koud in een slaatje, of gestoofd in een klontje boter.
  5. Verwerk je de kikkererwten tot hummus of wil je ze roosteren in de oven, dan krijg je het beste resultaat door ze eerst te pellen. Door het velletje van de gare erwt (ook uit blik) te verwijderen, is de hummus veel fluweliger of zijn de erwten veel krokanter na het roosteren. 


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 15/12/2018


pub