Voor jou gelezen op Culy.be

Zo maak je zelf courgettebrood

Laatst bijgewerkt: september 2018
GettyImages-474432776-694x400.jpg

recepten Net als wortel is courgette een fijne groente om cakes en broden (zowel hartig als zoet) mee te bakken. Bovendien is zelf courgettebrood maken heel makkelijk.

VOOR 2 COURGETTEBRODEN

  • 400 gram courgette
  • 390 gram bloem
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 2 koffielepels citroenzeste
  • 1/4 koffielepel nootmuskaat
  • 2 grote eieren
  • 200 gram suiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 180 ml olijfolie
  • 2 koffielepels vanille-extract
  • Snuif zout
  • Boter om de cakevorm in te vetten
  • Optioneel: 120 gram gehakte noten, rozijnen of chocoladestukjes

Extra:

  • 2 cakevormen van 20 x 10 cm
  • Taartrooster

ZO MAAK JE ZELF COURGETTEBROOD

  1. Verwarm de oven op 180 graden en vet de cakevormen in met boter.
  2. Rasp de courgettes en stop de geraspte stukjes in een schone keuken- of kaasdoek. Knijp er nu zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Meng de bloem, bakpoeder, citroenzeste, nootmuskaat met een snuif zout in een kom. Meng de eieren, suikers, olijfolie en het vanille-extract in een andere kom met een garde.
  4. Schep de courgettes en eventueel de noten/rozijnen/chocolade door het bloemmengsel en schenk er het eimengsel over. Schep alles voorzichtig om tot een beslag.
  5. Verdeel het beslag over de cakevormen en zet 45 tot 50 minuten in de oven tot ze gaar zijn en een goudbruin korstje hebben.
  6. Laat de courgettebroden nog 10 minuten in de vorm afkoelen, haal ze er dan uit en laat ze volledig afkoelen op een taartenrek.

Bewaar courgettebrood in een afgesloten bak, dan blijft het nog enkele dagen goed. In de vriezer kan je het nog drie maanden bewaren. Ontdooi het een nachtje in de koelkast of 20 minuten in een warme oven.

GettyImages-474432776.jpg

Auteur: Lai-Wah Chong

volgopfacebook

volgopinstagram