Hoe kook je pasta zoals de Italianen?

Laatst bijgewerkt: april 2019
123-spaghetti-koken-03-18.jpg

nieuws

Italianen koken pasta volgens de regel 1 - 10 - 100. Dat betekent dat je 1 liter water nodig hebt met 10 gram zout om 100 gram pasta te koken.



  • Je gebruikt daarbij best een grote pot waar de pasta voldoende ‘bewegingsvrijheid’ heeft. Die zorgt er ook voor dat het water niet overkookt.
  • Voeg het zout toe wanneer het water borrelend kookt. De pasta doe je erbij zodra het zout volledig is opgelost in het kokende water.
  • Roer de pasta goed om gedurende de eerste vijf minuten.
  • Ook de kooktijd is zeer belangrijk. Een echte foodie eet zijn pasta ‘al dente’; die heeft nog wat bite en hij kleeft niet.
    De kooktijd voor beetgare pasta varieert van soort tot soort, van vorm tot vorm, en staat vermeld op de verpakking van het product.
  • Giet de beetgare pasta af en serveer hem met een dot saus of roer hem door de bijgaande sugo of salsa.
    Meng je de pasta door de saus terwijl die nog op het vuur staat, hou er dan rekening mee dat hij nog wat verder gaart. Laat hem in dat geval een minuutje minder lang koken.

    Serveer je de saus afzonderlijk, dan kan je eventueel nog een lepel olijfolie onder de pasta roeren.


Buon appetito
!


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 11/04/2019
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt