Hoe maak je chips of kruimels van gedroogde ham?

Laatst bijgewerkt: juni 2020
123-vlees-gedroogde-ham-12-17.jpg

nieuws

Chips van gedroogde ham geven een smakelijke zoute crunch aan een slaatje of een soep.
En als je de gedroogde ham verkruimelt, heb je een smaakvolle garnituur voor zuiderse gerechten.

Hoe ga je te werk?
- Leg dunne plakken rauwe droge ham (ganda-, serrano-, parma-, bayonneham …) op de ovengril en zet er een met bakpapier beklede ovenplaat onder om het vet op te vangen.
- Zet de oven in heteluchtfunctie op 90 à 100 °C en laat de plakken minstens een uur drogen. Tot ze helemaal hard zijn en je ze kunt breken. - Breek de droge hamplakken in chips of verkruimel ze.

Als de ham goed droog is, kan je hem in een afgesloten tupperware pot gemakkelijk een tweetal maanden bewaren in de koelkast. Ook spek en pancetta kan je op dezelfde manier drogen.



auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Het geven van tijd kan levens redden! Het geven van tijd kan levens redden!
Pfizer Clinical Research Unit

Neem deel aan een klinische studie en krijg een financiële compensatie van gemiddeld €215 per dag.

Klik hier voor meer info!

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram