Een handig wistjedatje voor in de keuken: ham drogen

Laatst bijgewerkt: December 2017
123-vlees-gedroogde-ham-12-17.jpg

tips Chips van gedroogde ham geven een smakelijke zoute crunch aan een slaatje of een soep. En als je de gedroogde ham verkruimelt, heb je een smaakvolle garnituur voor zuiderse gerechten.

Hoe ga je te werk?
- Leg dunne plakken rauwe ham (ganda-, serrano-, parma-, bayonneham …) op de ovengril en zet er een met bakpapier beklede ovenplaat onder om het vet op te vangen.
- Zet de oven in heteluchtfunctie op 90 à 100 °C en laat de plakken minstens een uur drogen. Tot ze helemaal hard zijn en je ze kunt breken.
- Breek de droge hamplakken in chips of verkruimel ze.

Als de ham goed droog is, kan je hem in een afgesloten tupperware pot gemakkelijk een tweetal maanden bewaren in de koelkast.
Ook spek en pancetta kan je op dezelfde manier drogen.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 16/12/2017
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt