Hoe maak je chips of kruimels van gedroogde ham?

123-vlees-gedroogde-ham-12-17.jpg

nieuws

Chips van gedroogde ham geven een smakelijke zoute crunch aan een slaatje of een soep.
En als je de gedroogde ham verkruimelt, heb je een smaakvolle garnituur voor zuiderse gerechten.

Hoe ga je te werk?
- Leg dunne plakken rauwe droge ham (ganda-, serrano-, parma-, bayonneham …) op de ovengril en zet er een met bakpapier beklede ovenplaat onder om het vet op te vangen.
- Zet de oven in heteluchtfunctie op 90 à 100 °C en laat de plakken minstens een uur drogen. Tot ze helemaal hard zijn en je ze kunt breken. - Breek de droge hamplakken in chips of verkruimel ze.

Als de ham goed droog is, kan je hem in een afgesloten tupperware pot gemakkelijk een tweetal maanden bewaren in de koelkast. Ook spek en pancetta kan je op dezelfde manier drogen.


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram