Frisse bruschetta's met mozzarella en citroenyoghurt
recepten
CITROENYOGHURT voor 4 personen
100 g magere Griekse yoghurt
sap van ± ½ citroen of limoen
fleur de sel en versgemalen zwarte peper
• Breng de Griekse yoghurt op smaak met citroen- of limoensap.
• Kruid met fleur de sel en versgemalen peper.
INFO
9 kcal/persoon
Eiwit: 1,5 g
Vet: 0 g
Koolhydraten: 0,5 g
Vezels: 0 g
BRUSCHETTA’S voor 4 personen
10 dunne sneetjes volkoren ciabattabrood
1 teentje knoflook, gehalveerd
½ el olijfolie
• Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.
• Wrijf de sneetjes ciabattabrood in met knoflook en olijfolie en rooster ze in de oven.
AFWERKING
1 bolletje mozzarella (125 g), in 10 schijfjes
een paar takjes tijm
• Leg een schijfje mozzarella op elke bruschetta.
• Smeer er de citroenyoghurt op en strooi er een paar takjes tijm over.
INFO per BRUSCHETTA
58 kcal
Eiwit: 4 g
Vet: 3 g, waarvan verzadigd: 1,5 g
Koolhydraten: 3,5 g
Vezels: 0,5 g
TIP
De afwerking doe je net voor het opdienen, anders zijn de bruschetta’s niet meer krokant.
Gezonde ingreep: Je kan dit gerecht ook maken met zure room, maar magere Griekse yoghurt is gezonder.
Uit het boek 'Gezond Gulzig - lente/zomer' van Lien Willaert
Uitgegeven door Borgeroff & Lamberigts