Venkelsoep

Laatst bijgewerkt: februari 2019
HD-w4--venkelsoep-600.jpg

recepten Ingrediënten
2 venkelknollen, 1preistengel, 3 kleine uien, 2 lookteentjes, 2 l kippenbouillon, 1 wortel, 1 steranijs in een theebuiltje (optioneel), 250 ml halfvolle melk, 1 kleine el kokosolie.
Voor de garnituur: fijngesneden venkelgroen en cressonnette.

Bereiding
- Pel de ui en de look en snij ze in stukjes. Bak ze glazig in de warme olie.
- Verwijder de buitenste bladeren van de prei, snij de top van het groen af en halveer de preistengel. Spoel de prei onder koud stromend water en verwijder de zandresten. Snij de prei in stukken en spoel ze nog eens.
- Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snij de venkel in stukken en spoel ze.
- Schraap de wortel en snij in stukjes.
- Doe de wortel en de uitgelekte prei en venkel bij de ui/look en laat een paar minuten meestoven onder deksel.
- Voeg de bouillon en de kruiden toe (behalve peper) en laat 5 minuten opkoken. De groente moet gaar zijn maar niet platgekookt.
- Verwijder de steranijs en mix de soep.
- Giet de melk erbij en kruid met peper en fleur de sel.
- Garneer de soep net voor het opdienen met verse de kruiden.

Tip
Als je steranijs in de soep doet, gebruik daarvoor dan een theenetje. Zo kan je de steranijs gemakkelijk weer uit de soep halen voor je ze mixt. Steranijs is vrij indringend van smaak. Haal het kruid er tijdig uit en laat het niet te lang trekken.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 27/09/2018 , bijgewerkt op 04/02/2019


pub