Zuiderse groente met gegrilde kalfskotelet

Laatst bijgewerkt: April 2018
HD-zuiderse-groente-rauw-600.jpg

recepten Ingrediënten
2 rode paprika’s, 1 courgette, 3 lente-uien, 2 jonge wortels, 2 verse lookteentjes, ¼ Spaanse ui, 1 doosje tomatenpuree, 3 vleestomaten, 1 bakje champignons, ½ blokje magere kippenbouillon, 2 el olijfolie, verse groene kruiden (salie, rozemarijn, tijm...), gedroogde Italiaanse kruiden, (optioneel basilicum en mozzarellabolletjes, 1 kalfskotelet per persoon.

Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 200 °C (hetelucht en grill-functie).
- Pel ui en look en snipper ze fijn.
- Snij de paprika, courgette, wortel, lente-ui en champignons grof, doe ze in een kom met een eetlepel olijfolie en hussel ze goed door elkaar.
- Strijk een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie, smeer de tomatenpuree erover en leg de uisnippers erop. Schuif de ovenschaal 2 minuten in de warme oven.
- Haal de schaal uit de oven en verdeel de groente erover. Strooi de kruiden erover, doe de in stukjes gesneden en geplette look erbij en zet de schaal opnieuw in de oven (10 minuten).
- Snij ondertussen de tomaten in grove stukken en kruimel het bouillonblokje erover.
- Haal de ovenschaal uit de oven en zet de oven op heteluchtfunctie (zonder grill). Verdeel de tomaten over de groente, kruid met peper en zout en laat alles nog 10 minuten verder garen.
- Garneer de groente eventueel nog met een paar blaadjes basilicum en een paar bolletjes mozzarella. Deze zuiderse groenteschotel is koud ook zeer lekker!
- Grill de kalfskoteletten op de BBQ of in de grillpan.

Tip
Restjes groente kan je invriezen of meenemen als lunch, want koud zijn ze ook lekker.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 14/05/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt