Gegrilde kalfsworst met een witloofslaatje

Laatst bijgewerkt: januari 2018
123-HD-witloofsla-01-18.jpg

recepten Ingrediënten voor 3 personen
3 grote stukken kalfsworst, 3 grote witloofstronken, 1 stuk rammenas van circa 15 cm (of een 15-tal radijzen), 1 grote sjalot of anderhalve kleine, ¾ appel, 1 snuf ras-el-hanout, 2 el olijfolie, anderhalve el appelazijn, 2 el magere plattekaas, zwarte peper en fleur de sel.

Bereiding
- Maak de dressing: meng de azijn, de olie en de plattekaas en breng op smaak met ras-el-hanout, peper en fleur de sel.
- Halveer de witloofstronken, verwijder de harde kern en snij het witloof in fijne reepjes. Doe er een paar druppels citroen op en dek af met folie om verkleuren te voorkomen.
- Schil de rammenas en snij hem in brunoise (zeer kleine blokjes).
- Pel de sjalot en snipper ze fijn.
- Schil de appel en snij hem in stukjes.
- Meng het witloof, de rammenas, de sjalot en de appel en doe de dressing erop.
- Grill de worst zonder vetstof in een grillpan of op de BBQ. 

5kg5weken02.jpg



Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be. Uitgegeven door WPG, Antwerpen. Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5




bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram