Kinderen met homo of lesbische ouders gezonder?

Laatst bijgewerkt: augustus 2015
123-tek-homo-lesb-ouders-08-15.jpg

nieuws Volgens een Australische studie, The Australian Study of Child Health in Same-Sex Families (ACHESS), zouden kinderen met same-sex parents gezonder zijn en een betere band hebben met hun familie.

De onderzoeksgroep bestond uit 500 kinderen tussen de 0 en 17 jaar oud van 315 ouders. Van 80% van de kinderen heeft een moeder de vragenlijsten ingevuld, van 18% de vader en van 2% een “other gendered parent”. De seksuele oriëntaties die werden gerapporteerd waren homoseksueel, homo, lesbisch, biseksueel en queer.

Uit de eerste resultaten blijkt dat de kinderen van 5 tot 17 jaar hoger scoorden op maten van algemene gezondheid en gezinscohesie in vergelijking met Australische kinderen van alle achtergronden en familievormen. De onderzoekers hebben daarnaast naar andere gezondheid maten gekeken, maar daar waren geen verschillen in te vinden. Kinderen die zich gestigmatiseerd of gediscrimineerd voelen, voelen zich evenwel minder goed.

Ook uit een reeks onderzoeken die werden voorgesteld op het jaarcongres 2015 van de American Psychological Association blijkt dat kinderen van lesbische of homokoppels doorgaans geen negatieve psychologische effecten ervaren.

Bron:
http://www.biomedcentral.com/1471-2458/14/635/abstract
http://www.achess.org.au/
http://www.apa.org/news/press/releases/2015/07/same-sex-parents.aspx
Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram