ad
Voor jou gelezen op De Standaard

Smile! We gebruiken het liefst vrolijke emoticons

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Of we nu een rotdag hebben of fluitend door de straten wandelen: we versturen massaal gelukkige emoticons. Vooral de emoticons die in tranen uitbarsten van het lachen of een ‘hartjeszoen’ geven, zijn in trek, zeggen onderzoekers die meer dan een biljoen emoticons verzamelden via de Swiftkey-app.

De onderzoekers analyseerden meer dan een biljoen emoticons die met toetsenbord-app Swiftkey werden verstuurd in 16 verschillende talen, waaronder Frans, Engels, Spaans en Turks. Tijdens een periode van vier maanden werden van zowel iOS-toestellen als Android-toestellen data gebruikt. Na het verzamelen van alle emoticons bleek dat de top tien bijna uitsluitend uit ‘gelukkige’ gevoelens bestaat.

In bijna alle talen stond de emoticon die in tranen uitbarst van het lachen op nummer één - behalve bij de Fransen, die massaal hartjes naar elkaar sturen.

stand-emoticon.PNG

Dat bijna alle gebruikers zich beperken tot een standaardpakket van gelukkige emoticons, is verbazingwekkend én veelzeggend volgens de onderzoekers: ‘Er zijn meer dan 800 keuzes in de database van Swiftkey, en toch kiezen de meeste mensen over de grenzen heen uit dezelfde 30 tot 40 emoticons. We willen nu onderzoeken waarom de overige 760 à 770 emoticons minder gebruikt worden.’

Artikel uit De Standaard
bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150422_01642666

De Standaard
ad


pub