Wilt u twee kinderen? Begin er dan aan voor u 32 bent

Laatst bijgewerkt: augustus 2015
123-baby-voetjes-mama-lopen-08-15.jpg

nieuws Onderzoekers hebben berekend op welke leeftijd u aan kinderen moet beginnen als u droomt van een gezin met één, twee of drie kindjes. Ze creëerden een computermodel waarin 10.000 stellen en hun pogingen om zwanger te worden, werden gesimuleerd. Uit dat model leidden de onderzoekers vervolgens af op welke leeftijd stellen het beste aan kinderen kunnen beginnen wanneer ze er 1, 2 of 3 willen. In het model werd ook rekening gehouden met stellen bij wie het op natuurlijke wijze niet lukken wil en die een beroep moeten doen op IVF.

De leeftijd van de vrouw
In het onderzoek hebben de wetenschappers het continu over de leeftijd van de vrouw. De leeftijd van de man heeft namelijk – tenzij deze veel ouder is dan de vrouw – een minder grote invloed op de kans dat een vrouw zwanger wordt.

• Stellen die één kind willen, hebben minstens 90 procent kans om één kind te krijgen wanneer ze proberen om zwanger te worden als de vrouw 35 jaar of jonger is en ze openstaan voor IVF. Stellen die één kind willen, maar geen IVF willen, doen er goed aan hun pogingen om zwanger te worden te starten als de vrouw 32 jaar of jonger is.
• Stellen die twee kinderen willen en IVF zouden willen gebruiken, doen er volgens de onderzoekers goed aan om te beginnen voor de vrouw 32 is. Wanneer stellen twee kinderen willen, maar IVF niet zien zitten, zouden pogingen om zwanger te worden rond de 27e verjaardag van de vrouw moeten beginnen.
• Voor stellen die drie kinderen willen, komen de onderzoekers uit op de leeftijd van 28 jaar met IVF en rond de 23e verjaardag zonder IVF.

In al deze gevallen is de kans dat stellen het door hen gewenste aantal kinderen krijgen, 90 procent of meer. Wanneer stellen bereid zijn om de kans dat ze het door hen gewenste aantal kinderen krijgen te verlagen naar 75 procent of minder kunnen ze vier tot elf jaar later beginnen.


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram