Geen slimmer kind door visoliecapsules

omega3.jpg

nieuws Het slikken van visoliecapsules die omega 3-vetten (DHA) bevatten tijdens de zwangerschap zorgt er niet voor dat vrouwen minder last hebben van postnatale depressies en ook hun kinderen worden er niet slimmer door. Dat concluderen Australische onderzoekers in het vaktijdschrift Journal of the American Medical Association (JAMA). Voor het onderzoek werden bijna 2400 zwangere vrouwen in twee groepen verdeeld. Een deel gebruikte capsules met extra visvetzuren, de andere groep kreeg een placebo.

Zes weken en zes maanden na de bevalling bleken de moeders die de visoliecapsules slikten niet minder depressies te hebben dan de vrouwen in de controlegroep. Ook bleek er na 18 maanden geen verschil tussen de kinderen wat o.m. motorische vaardigheden en sociaal-emotionele gedrag betreft. Wel was er een licht verschil in vroeggeboorten ten voordele van de moeders die de capsules innamen.
In een begeleidend editoriaal wordt aanbevolen dat zwangere vrouwen, ondanks de ontgoochelende resultaten van deze studie, zich toch het best houden aan de aanbeveling om minstens 200 mg visolie (met DHA) per dag in te nemen via de consumptie van (vette) vis of supplementen.


Laatst bijgewerkt: juni 2022
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram