Waarom zijn kurkuma, boswellia en gember goed voor de gewrichten?

unsplash_kurkuma_kruiden.jpg

nieuws Tegenwoordig hoor je steeds vaker hoe goed kurkuma, boswellia en gember zijn voor je gezondheid. Het klopt inderdaad dat deze drie plantenextracten helpen om je gewrichten soepel te houden. Maar daarvoor is meer nodig dan wat van elk kruid over je maaltijd heen te strooien. Wij leggen je uit hoe je kan genieten van de voordelen die kurkuma, boswellia en gember je bieden. Maar eerst: wat zijn ze eigenlijk?

Wat zijn kurkuma, boswellia en gember?

Kurkuma wordt al eeuwen gebruikt in India, onder andere als onderdeel van currypoeder. Het bevat actieve curcuminoïden waarvan curcumine de belangrijkste is.

Boswellia is een boomsoort uit droge berggebieden van onder andere India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Uit de hars van de boomstam worden de boswelliazuren gehaald. 

Gember is misschien de meest bekende van de drie. Net zoals kurkuma behoort gember tot de familie van de Zingiberaceae. Deze plant is al meer dan 2000 jaar bekend als keukenkruid en plantenmedicijn. 

Wat doen deze plantenextracten voor onze gezondheid?

Ouder worden heeft zeker een aantal voordelen, maar onze gewrichten zien spijtig genoeg enkel af van het verouderingsproces. Hun beweeglijkheid neemt af en ze worden dus minder soepel. Bij sporters of personen die langdurig dezelfde activiteit verrichten, kunnen de gewrichten zelfs al op jongere leeftijd gevoeliger worden. Curcumine, de actieve stof in kurkuma en boswellia wordt al duizenden jaren gebruikt. Beiden helpen de gewrichten soepel te houden. De combinatie van kurkuma, boswellia en gember, zoals je die vindt in de capsules van bijvoorbeeld CurcuDyn® Forte, is krachtig en natuurlijk. De formule is aangevuld met vitamine C om de vorming van het kraakbeen te bevorderen en vitamine D om de spieren te ondersteunen. CurcuDyn® Forte is trouwens niet enkel natuurlijk, maar ook nog eens vegetarisch.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn lichaam deze bestanddelen kan opnemen?

Helaas worden kurkuma en boswellia moeilijk opgenomen door ons lichaam, omdat ze vetoplosbaar zijn. Daarom werd er onderzoek gedaan naar een manier waarop ons lichaam wel langdurig effect kan hebben van deze plantenextracten. Zo kwam men erachter dat de opneembaarheid van de extracten verhoogd kan worden door ze te vervatten in een natuurlijke fenegriekvezel. Deze vezel vestigt zich aan de darmwand en zorgt ervoor dat de voedingsstoffen geleidelijk vrijkomen. Dat heeft als voordeel dat een kuur met deze plantenextracten, zoals CurcuDyn® Forte, een langdurige werking heeft. Eén capsule zal dus niet zo veel uithalen, maar neem je er elke dag eentje, dan zullen jouw gewrichten je dankbaar zijn en soepeler aanvoelen.

In samenwerking met CurcuDyn® ForteMetagenics

auteur: Annemie Vandeweerdt, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram