Restless Leg Syndroom komt meer voor dan gedacht

nieuws Volgens een nieuwe Amerikaanse studie komt het zogeheten Restless Leg Syndroom of RLS (rusteloze benen-syndroom) veel frequenter voor dan tot nu toe werd gedacht. Naar schatting zouden 15% van de mensen met dit probleem te maken hebben. Tot nu toe werd aangenomen dat het om slechts 3 tot maximaal 10% van de bevolking ging.

RLS wordt gekenmerkt door een onaangenaam gevoel in de benen, een soort interne jeuk alsof er een zwakke elektrische stroom door de benen gaat. Het treedt vooral op wanneer men in bed ligt en zou ook een belangrijke oorzaak zijn van slapeloosheid.

RLS wordt traditioneel behandeld met wisselend succes met geneesmiddelen zoals levodopa, bromocryptine en pergolide (allemaal geneesmiddelen die ook bij de Ziekte van Parkinson worden gebruikt), en diverse kalmerende middelen. Volgens recent onderzoek zouden de nieuwere dopamine-antagonisten (zoals pramipexole), dit zijn geneesmiddelen die bij de Ziekte van Parkinson worden gebruikt, echter de beste resultaten opleveren.

Meer info over RLS vindt u op de uitstekende internetsite van de Amerikaanse Restless Legs Syndrome van de Restless Legs Syndrome Foundation (http://www.rls.org).

Lees ook: Wat is RBS (RLS) of het rusteloze benen syndroom?


Laatst bijgewerkt: juli 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram