Op wintersport? Kom goed voorbereid op de piste

123h-ski-latten-bott-sneeuw-12-18.jpg

nieuws Als je van plan bent om te gaan skiën of snowboarden, bereid je je best goed voor. Skiën en snowboarden belasten je lichaam op een bijzondere manier. Je bent opeens de hele dag buiten en sport zo’n 4 tot 6 uur achter elkaar, misschien wel meer. Bovendien gebruik je spieren die je normaal nauwelijks aanspreekt. Gelukkig kan je het overgrote deel van de blessures voorkomen door je spieren goed voor te bereiden op het skiën/snowboarden.

Advies op maat

VeiligheidNL heeft een advies-op-maat tool ontwikkeld. De tool helpt wintersporters zich goed voor te bereiden op de wintersport en zet aan tot het nemen van blessure-preventieve maatregelen waardoor blessures voorkomen kunnen worden. Je krijgt als wintersporter advies specifiek gericht op je fitheid en mate van wintersportervaring. Dit wordt door middel van een kort testje in kaart gebracht.

De adviezen zijn gericht op de (fysieke) voorbereiding op de wintersport:
  • het doen van spierversterkende oefeningen. Je krijgt een persoonlijk oefenprogramma dat je maximaal 12 weken lang begeleidt in het doen van de oefeningen. Elke week krijg je 3 oefeningen in je mailbox om die week te doen;
  • het controleren van je materiaal;
  • kennis van de pisteregels;
  • les nemen om techniek te leren/te verbeteren en alvast het wintersportgevoel te krijgen.
De test en het persoonlijke online oefenschema zijn gratis. 

Voorkom blessures

Op de website voorkomblessures van Veiligheid NL vind je ook uitgebreide informatie over het voorkomen van blessures bij skiën en snowboarden.


Laatst bijgewerkt: maart 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram