Heet water veroorzaakt ernstige brandwonden: plaats een thermostatische kraan

nieuws Jaarlijks worden 300 kinderen met brandwonden opgenomen in een brandwondencentrum. In 1 op 5 van deze gevallen worden de brandwonden veroorzaakt door onderdompeling in heet badwater.

• Vul de badkuip eerst met koud water en voeg dan warm water bij. Controleer de temperatuur met een badthermometer. Bij een douche begint u altijd met koud water. Zet het kind pas daarna in bad of onder de douche.
• Wil u de risico's tot een minimum beperken? Installeer dan een thermostatische kraan. Die zijn uitgerust met een beveiliging, waardoor het water niet warmer wordt dan 37°C.
• Zorg ervoor dat de kranen van het bad of de wastafel niet warm blijven na gebruik. Draai daarom altijd nog even de koudwaterkraan open.
• Laat kinderen niet aan de kranen komen.
• Stel het water aan de bron (de boiler) af op max. 50° C.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Gaat je kind gezond de winter tegemoet? Gaat je kind gezond de winter tegemoet?
Vibovit

Ben jij ook vaak bezorgd over de hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die je kind binnen krijgt ? Fysieke en mentale groei vraagt veel energie. Er is een makkelijke manier om te voorzien in die behoefte.

Ontdek het hier

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram