Baby-gunstige vrijposities

nieuws Er zijn twee zogenoemde ‘baby-gunstige’ vrijposities. Door middel van deze posities kan de kans op een bevruchting worden vergroot. Niet zozeer de lichaamspositie tijdens de geslachtsgemeenschap is van belang, wel de lichaamshouding van de vrouw nadat de man in haar is klaargekomen. Door de juiste houding aan te nemen meteen na het bedrijven van de liefde, krijgt het sperma meer de gelegenheid om diep bij de vrouw binnen te raken.

• De vrouw ligt hierbij op haar rug met opgetrokken benen. Door deze houding wordt het bekken naar boven gekanteld en kan het sperma diep in de vagina zakken. Het is noodzaak dat in beide posities, de houding door de vrouw een paar minuten aangehouden wordt (eventueel zonder de man) om het sperma de gelegenheid te geven in te dalen.

• Bij de tweede positie wordt de vrouw van achteren gepenetreerd, in een variant van de 'hondjes'-houding. De vrouw staat hierbij in bed op beide knieën, terwijl haar bovenlichaam en gezicht op het bed liggen alsof op de knieën een diepe buiging wordt gemaakt voor iemand. Ook in deze positie heeft het sperma beter de gelegenheid om diep in de vagina te zakken.


Laatst bijgewerkt: juli 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram