Elektrische apparaten: voorkom ongevallen

nieuws Elke plaats, zowel in als om het huis, heeft haar specifieke gevaren en vereist aangepaste voorzorgen. In de woonkamer worden vooral kinderen tussen 0 en 6 jaar het slachtoffer van een ongeval. In de badkamer zijn het vooral de senioren (60+'ers). In de keuken zijn de slachtoffers vooral vrouwen. In de garage of de tuin vooral mannen. Kinderen vereisen bijzondere voorzorgen want voor hen is het risico voor ongevallen thuis driemaal groter dan voor de volwassenen.
• Koop alleen apparaten met een CEBEC-keurteken.
• Koop uitsluitend elektrische apparaten waarvan de wanden en handvatten niet warm worden.
• Kinderen laat je niet experimenteren met elektrische apparaten. Indien mogelijk gebruik je beveiligde apparaten (bij voorbeeld een koffiemolen die stopt wanneer je het deksel afneemt).
• Trek de stekker uit na gebruik en zet warme toestellen weg op een veilige plaats.
• Let er steeds op dat je kind niet bij elektrische snoeren kan komen (strijkijzer, broodrooster, verwarmingstoestel...).
• Goed geïsoleerde elektrische snoeren verstop je veilig achter de plinten. Indien mogelijk klem je ze ook vast, of je plaatst kabelgoten. Let op dat je kind niet aan losliggende snoeren trekt.
• Gebruik alleen kinderveilige stopcontacten. Op oude stopcontacten kan je een afdekplaatje of een afdekstop bevestigen.


Laatst bijgewerkt: februari 2006
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram