Gele koorts-vaccin nodig voor alle reizigers naar Brazilië

123-rio de Jan-Brazilie-carnaval-02-18.jpg

nieuws

Wetenschappelijke Studiegroep voor Reisgeneeskunde raadt alle reizigers naar Brazilië aan zich te laten inenten tegen gele koorts, ongeacht de streek die ze bezoeken. Ook reizigers die voor carnaval naar Rio de Janeiro of Sao Paolo gaan, moeten gevaccineerd worden.

Gele koorts is een virale aandoening die door muggen wordt overgebracht. In januari 2018 werden in Brazilië alweer nieuwe gevallen van gele koorts gesignaleerd, ook in gebieden die voorheen bekend stonden als niet-risico-zone. In Brazilië is een dan ook een algemene nationale vaccinatiecampagne aan de gang.

Een gele koorts-vaccinatie moet in principe 10 dagen voor vertrek toegediend worden. Ook als u te laat bent, kan de vaccinatie nuttig zijn tijdens langere vakanties. Als u nog niet beschermd bent door de vaccinatie, pas dan zeker nauwgezet muggenwerende maatregelen toe om het risico zoveel mogelijk te beperken. Als reizigers jonger dan 9 maanden of ouder dan 60 jaar zijn, moet de arts de voor- en nadelen van vaccinatie afwegen.

Lees ook: Vaccin tegen gele koorts beschermt levenslang

Meer info 
Vaccinatiecentra gele koorts:
http://www.itg.be/Files/docs/Reisgeneeskunde/nADRVACC.pdf
Meer informatie over de gele koorts-vaccinatie: 
http://www.itg.be/N/Artikel/reisgeneeskunde/gele-koorts-vaccinatie
Muggenwerende maatregelen: 
http://www.itg.be/Files/docs/Reisgeneeskunde/nmaatregelen.pdf


Laatst bijgewerkt: februari 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram