Extra online hulp voor nabestaanden na zelfdoding

nieuws Nabestaanden die geconfronteerd worden of werden met zelfdoding, kunnen vanaf 1 september 2016 rekenen op extra online hulp. Werkgroep Verder, de organisatie voor nabestaanden na zelfdoding, lanceert een forum voor nabestaanden en een site waarop mensen die overleden zijn door zelfdoding kunnen herdacht worden (www.zelfmoord1813.be/ikdraagjemee).

In 2013 overleden in Vlaanderen 1.052 personen door suïcide. Dat komt neer op bijna 3 zelfdodingen per dag. Volgens Werkgroep Verder komen er op die manier jaarlijks in Vlaanderen zo'n 26.000 nabestaanden na zelfdoding bij.

De organisatie heeft nu twee nieuwe online tools laten ontwikkelen voor die nabestaanden. Zo komt er een forum waar nabestaanden ervaringen, vragen en problemen kunnen uitwisselen en er is de herinneringssite ikdraagjemee.be waar nabestaanden hun dierbaren kunnen herdenken. "Via foto's, video's en teksten kan men samen herinneringen ophalen en elkaar steun bieden", zegt woordvoerster Lore Vonck.

Livia Anquinet, coördinator van Werkgroep Verder: "Lotgenotencontact is zeer belangrijk voor nabestaanden. Ze vinden niet alleen begrip en steun bij elkaar, maar geven elkaar ook handvatten over wat kan helpen in het verwerkingsproces".

De herinneringssite ikdraagjemee.be en het forum zullen te vinden zijn op de portaalsite www.zelfmoord1813.be/nabestaanden. De extra online hulp past in het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie.
Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
https://www.zorg-en-gezondheid.be/extra-online-hulp-voor-nabestaanden-na-zelfdoding


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram