Niet meer maar andere blessures op kunstgras

123-kunstgras-10-18.png

nieuws

Van sporten op kunstgras krijgt u niet méér blessures dan op natuurgras. Wel krijgt u op kunstgras andere blessures. Dat blijkt uit diverse studies. Op kunstgras is de kans namelijk groter op enkelblessures, op natuurgras komen vaker hamstring- en knieblessures voor. Op natuurgras is ook de kans op een voorste kruisbandruptuur, een ernstige knieblessure, groter. 
Wanneer u overschakelt van natuur- op kunstgras moet het lichaam daar aan wennen, de ondergrond is namelijk totaal anders. U gebruikt ander schoeisel, de schokdemping verschilt, u glijdt minder makkelijk. De overgang van natuur- op kunstgras is dus heel zwaar voor gewrichten, spieren en pezen. Dus als u gewend bent om op natuurgras te spelen, moet u wennen aan kunstgras.

Bron
www.umcutrecht.nl/nl/Nieuws/Krijg-je-eerder-blessures-door-kunstgras

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1600-0838.2010.01118.x

Laatst bijgewerkt: oktober 2018
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram