Een correcte warm-up vermindert letsels bij jonge voetballertjes

Laatst bijgewerkt: februari 2018
123-tek-sport-voetballer-02-18.jpg

nieuws

Een speciaal warm-up programma ontwikkeld voor jonge voetballertjes kan het optreden van bot- en spierletsels met 50 procent verminderen. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Basel bij 3900 kinderen van 7 tot 13 jaar uit 243 Europese voetbalclubs. Het onderzoek verscheen in het wetenschappelijk tijdschrift Sports Medicine

Het warm-up programma ‘11+ Kinds’ werd speciaal ontwikkeld in samenwerking met de FIFA. Het omvat zeven oefeningen die voor het begin van de training of de wedstrijd moeten uitgevoerd worden. In de studie werd een groep kinderen vergeleken die het warm-up programma volgde met een groep kinderen die de normale training volgde. Na één seizoen was het aantal letsels in de eerste groep met 48 procent gedaald in vergelijking met de tweede groep. Het aantal ernstige letsels daalde zelfs met 78 procent. 

Een voorstelling van het ‘11+ Kids’ programma kunt u hier downloaden.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram