Lopen na de maaltijd goed voor diabeten

123-oudere-man-wandelen-12-16.jpg

nieuws Een wandeling van 10 minuten na iedere maaltijd (dus drie keer tien minuten per dag) heeft bij diabeten meer effect op de bloedsuikerspiegel dan één wandeling van een half uur.
Onderzoekers uit Nieuw-Zeeland voerden een onderzoek uit bij 41 patiënten met diabetes type 2. Ze wandelden twee weken een half uur per dag op een zelf te kiezen moment en twee weken tien minuten na elke maaltijd.

Tijdens de periode van 10 minuten na elke maaltijd stegen de glucosewaarden na de maaltijd 12 % minder dan tijdens de twee weken dat ze een halfuur aan één stuk wandelden. Het effect was het grootst na het avondmaal: gemiddeld 22% lager.

De onderzoekers besluiten dat mensen met diabetes type 2 het best een kort maken na iedere maaltijd. Of dit verschil groot genoeg is om enige impact te hebben op de nood aan medicatie of het voorkomen van complicaties, is niet bekend.
Nadeel van dit onderzoek is de korte interventieperiode (twee weken), waardoor een langetermijneffect nog onduidelijk is.

Bronnen:

link.springer.com

www.nhs.uk


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram