1 op 5 Belgen machteloos tegenover gewrichtspijnen

nieuws Een enquête die in februari 2004 in opdracht van Merck Sharp & Dohme door INRA is uitgevoerd bij 1.000 volwassenen wijst uit dat 1 op 5 Belgen met gewrichtspijnen niet tevreden is met zijn huidige pijnbehandeling. Volgens de enquête worden daardoor zowel het privé- als het beroepsleven getroffen. Niettegenstaande de ernst en het veelvuldig voorkomen geeft slechts de helft van de ondervraagden aan een arts te hebben geraadpleegd om die pijnen te behandelen.
Via het BOIC is dezelfde enquête ook afgenomen bij Belgische olympische atleten. In tegenstelling tot de bevolking geven alle Belgische atleten aan best tevreden te zijn met de aanpak van hun gewrichtspijnen; toch wenst 13 % onder hen een nog krachtigere behandeling. Overigens meent 9 op 10 atleten dat zij pijn en ongevallen beter weten te voorkomen en behandelen dank zij de voorlichting die ze krijgen in het kader van hun medische begeleiding. Verder hebben gewrichtspijnen een weerslag op het dagelijkse leven voor slechts 4 % van de topsporters, tegenover 41 % bij de bevolking.

zie ook rubriek pijn

zie ook rubriek pijnzie ook rubriek spieren en gewrichten


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram